Пеевски е новият председател на парламентарната група на ДПС. Делян Пеевски

...
Пеевски е новият председател на парламентарната група на ДПС. Делян Пеевски
Коментари Харесай

Пеевски е новият председател на парламентарната група на ДПС


Пеевски е новият ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи. Делян Пеевски е новият ръководител на парламентарната група на Движение за права и свободи. Това заяви NOVA като се базира на потвърждение от пресцентъра на Народно събрание.
Мустафа Карадайъ подаде оставка
като ръководител на Движение за права и свободи във вторник. Почетният ръководител доктор Ахмед Доган поема оперативното управление на партията до провеждането на Национална конференция.

След като медии оповестиха новината Делян Пеевски съобщи пред публицисти, че е персонално решение на Карадайъ дали ще остане народен представител.
„ Това е решение на ръководителя,
мандатът му изтичаше на 12 декември. Той е взел това решение да го направи, не е нищо изключително. Г-н Доган ще поеме до конференцията, няма други вести действително. Някъде допускам, че към февруари, само че ще го реши Централният ни съвет. Сега е единствено това от днешното съвещание, което взехме решение.
Това към този момент е негово персонално решение,
не е наше решение дали ще остане народен представител. Да, разговаряхме, не сме дискутирали тези тематики, това беше сега решението и започваме нашия естествен цикъл, на 17-и ще имаме Централен съвет, където ще насрочим нашата конференция “, уточни Пеевски.

Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане отпред на Движение за права и свободи. Коментар на Първан Симеонов, Стойчо Стойчев, Любчо Нешков и Георги Лозанов. Защо Мустафа Карадайъ подаде оставка и кой ще застане отпред на партията?
.
„ От самото начало беше ясно, че тази пушка
ще гръмне и Делян Пеевски ще оглави, дали официално или не, партията. Единственото, което ме тормози е, че не изчакаха 12 декември – датата, на която изтича мандата на ръководителя на партията. Това съгласно мен беше и замисълът да стане тази смяна. Очакваше се, че  партийните избори ще трансформират конфигурацията, която Пеевски употребява, с цел да може да смъкна от себе този много тежък репутационен товар, който има ”, акцентира Георги Лозанов.
„ Въпросът е какво генерално ще става с Движение за права и свободи.
То е известна буферна зона сред публична Анкара и публична София. Но господин Ахмед Доган не е безконечен и в един миг ще би трябвало да завещае Движение за права и свободи на някого. Трябва да забележим какъв курс ще заеме партията. Освен това Движение за права и свободи се трансформира и като състав ”, уточни и Първан Симеонов.

„ Не съм сюрпризиран от рокадата в Движение за права и свободи. Имаше закъснение с към една година. Това трябваше да се случи предходната есен, само че заради пропускането на една информация в общественото пространство от известни водачи – това се забави и укрепи позициите на Карадайъ.
След танца с турския опозиционер Кемал Калъчдароглу
из България направи съдбовна неточност и там имаше присъда за него. Защото връзките сред Движение за права и свободи и Турция не са това, което бяха преди 10-15 години. Там към този момент има една по-нормална връзка. И на процедура Карадайъ удари спирачката на този развой и беше неизбежно неговото събаряне ”, безапелационен е Любчо Нешков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР